לחם תוצרת בית




לחם תוצרת בית


 


אחרי המעבר לקמח מלא, מעבר לאפיית לחם ביתי הייתה רק עניין של זמן.

מדוע?
כי זה פשוט
כי זה זול יותר
כי זה בריא יותר - אני יודעת בדיוק של 100% מה נכנס לבלילה.

אני אופה אחת לשבוע כ - 6 כיכרות לחם, מקפיאה ומפשירה הפשרה אטית לפי הצורך, או הפשרה במיקרוגל כשאין ברירה.

לאחרונה אף התחלתי לאפות לחמניות לכריך בית הספר. הלחמניות מבוססות על מחמצת שיפון אך עם קמח לבן וקמח חיטה מלאה. הלחמניות יוצאות טיפה קשות, אז לילד שכל שני וחמישי מתנדנדת לו שן זה לא הכי נעים. אבל כשיסתיים תהליך החלפת השיניים, הוא יחזור לכריך עם "הלחמנייה של אמא" ללא כל ספק

התהליך פשוט ,
מכינים מחמצת בכמות מספקת - מתחילים לגדל לבד או לוקחים טיפה ממני.
כשמגיעים לכמות מחמצת מספקת, אפשר להיכנס לשגרת אפיה.
במשך השבוע מגדלים מחמצת, בסוף אופים וחוזר חלילה.



אפית הלחם:


יש להכין:
500 גר' מחמצת
400 גר' קמח שיפון מסונן
350 גר' קמח מלא מסונן
1 כפית מלח ( אני משתמשת במלח גבישי - גס, יש להמיסו במים תחילה )
כוס מים ( 200 מל' )

מערבבים הכל בקערת מערבל עם וו, 10 דקות בערך ( חשןב לעבוד עם מערבל חזק )
מכסים את הקערה בניילון ומשאירים לתפוח ( אני משאירה ללילה )
לאחר לפחות 5-6 שעות, מחממים תנור ל - 180 מעלות,
מכינים 2-3 כיכרות בצורה שמתחשק לכם באותו שבוע,
עושים כמה חתכים אלכסוניים ומכניסים לתנור חם.
45 דקות אפיה.
מוציאים מהתנור ומקררים על רשת.

פורסים כשמתקרר

וזהו

אפית הלחמניות:


יש להכין:
500 גר' מחמצת
400 גר' קמח לבן מסונן
350 גר' קמח מלא מסונן
1 כפית מלח ( אני משתמשת במלח גבישי - גס, יש להמיסו במים תחילה )
2 כפות שמן זית
1 ביצה

כוס מים ( 200 מל' )

מערבבים הכל בקערת מערבל עם וו, 10 דקות בערך ( חשוב לעבוד עם מערבל חזק )
מכסים את הקערה בניילון ומשאירים לתפוח ( אני משאירה ללילה )
לאחר לפחות 5-6 שעות, מחממים תנור ל - 180 מעלות,
מכינים 2-3 כיכרות בצורה שמתחשק לכם באותו שבוע,
עושים כמה חתכים אלכסוניים ומכניסים לתנור חם.
45 דקות אפיה.
מוציאים מהתנור ומקררים על רשת.

הכנת מחמצת שיפון: 

יש באינטרנט אין ספור מתכונים. זה המכון שאני מכינה לפיו.


יידרש לנו פרי בשל מאד מאד מאד, כוס קמח שיפון מסונן, כוס מים.

יום 1 - מערבבים הכל, משאירים בחוץ 12 שעות מכוסה בניילון, אחרי 12 שעות מכניסים לקירור.
יום 2 - מוסיפים כוס קמח וכוס מים. מערבבים, משאירים בחוץ 12 שעות מכוסה בניילון, אחרי 12 שעות מכניסים לקירור.
יום 3 - שופכים כוס מהעיסה, מוסיפים כוס קמח וכוס מים. מערבבים, משאירים בחוץ 12 שעות מכוסה בניילון, אחרי 12 שעות מכניסים לקירור.
יום 4 - חוזר חלילה וכך עד היום השביעי.

כשהמחמצת מתמלאת במעט בועות,  היא מוכנה.


לפני אפיה, מוציאים את המחמצת מהמקרר ומחלקים לשתי קערות. לכל קערה מוסיפים כוס מים וקמח. משאירים בחוץ ל - 12 שעות ( מכוסה בניילון ).
בתוכן קערה אחת משתמשים לאפיה, תוכן הקערה השנייה חוזר למקרר להמשך גידול.
אתם כבר תחליטו כמה להוסיף בהתאם לכמות שאופים.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה